Agilitykurser

DSC_0165DSC_0167

– Agility är en hundsport för alla hundar, oavsett ras & storlek, som går ut på att ta sig genom en bana på 15-20 hinder så snabbt och felfritt som möjligt. En del hinder ska hunden hoppa över, andra ska den balansera på, några ska krypas igenom och andra springas mellan. Läs mer om agility 


Lidingö Hundungdoms agilitykurser:

Då agility är en sport som snabbt utvecklas har vi på Lidingö Hundungdom tagit fram ett system för våra kurser.

Nybörjare A – riktar sig till dig som är helt grön inom sporten. Detta gäller hund som förare. Grunderna gås igenom och målet med kursen är att veta hur man tränar alla hinder, hur dom ska utföras samt kunna utföra enklare kombinationer. Här fokuserar vi mest på att lägga en stabil grund för ekipaget. Vi skyndar långsamt!

Nybörjare B – Riktar sig till de som gått A-kursen. Här börjar vi med olika svängar och mer om handling. Målet med kursen är att hunden skall kunna alla hinder och föraren ska kunna utföra enklare byten men samtidigt ha koll på de svårare. Efter denna kurs ska man kunna köra en enklare bana på ca 15-17 hinder.

Fortsättning A – Riktar sig till dig som gått ovanstående kurser eller kommit långt i din egna träning. Nu är det mer fokus på föraren och dess handling samt hunden hindersäkerhet. Vi finslipar och provar på svårare kombinationer.

Fortsättning B – Efter denna kurs ska ekipaget känna sig redo att starta på tävling. Vi går igenom hur en tävling går till men fortsätter jobba på hunden och föraren. Motivation och belöning i agility samt hundens fysik gås igenom.

Liten ordlista:
Kurserna ovan förkortas NA, NB, FA och FB
Handling - Hur man visar hunden vilken väg den skall ta i en kombination eller på en bana.

Tänk på att man kan gå nybörjarkursen (Agility NA och NB) flera gånger, då grunder tar olika lång tid att lära sig och är oerhört viktiga att kunna helt och hållet innan man ger sig in på svårare agilityhandling! Dessutom kombineras NA och NB ofta för att ge utrymme för utveckling!

Nybörjarkurs NA + NB
Agilitykurs hösten 2016 kan ni läsa om HÄR

Fortsättningskurs FA + FB
Ingen planerad för tillfället

Anmälan

kurs 019


kurs 068IMG_9794
KUL att du vill gå kurs hos oss! 

 

 

One thought on “Agilitykurser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s