Grundläggande föreningskunskap på distans

studieLär dig mer om hur en ideell förening fungerar och vad det innebär att sitta i en styrelse. Kursen vänder sig till både nybörjare och föreningsvana.

Anmäl dig här // Ställ dina frågor här

Du som tränar och går kurs tillsammans med LHU, den här utbildningen vänder sig till dig. I Januari 2019 har Lidingö Hundungdom årsmöte och söker dig som vill vara med och driva föreningen framåt. Hundungdom bygger på ideella krafter som vill vara med och anordna kurser, träningar, uppvisningar och utbildningar. Du som är sugen på ett fantastiskt uppdrag inom hundvärlden, nu kan vi hjälp dig!

Att sitta med i en föreningsstyrelse (som dessutom jobbar med det bästa som finns – hundsporter) kräver inga förkunskaper. Däremot finns det en hel del att ha koll på, som du såklart lär dig efterhand i styerlsen – eller nu kan utbilda dig i precis innan du kliver på din roll som styrelsemedlem i januari! LHU.png

Den här distanscirkeln vänder sig till dig som är aktiv (du tränar/går kurs) inom det ideella föreningslivet i Sverige och som vill utvecklas vidare som ledare eller gruppmedlem och fördjupa dina kunskaper om föreningsarbete. 

För att kunna delta behöver du en dator och en internetuppkoppling.
Kursen genomförs under tre på varandra följande veckor. Varje vecka presenteras ett nytt avsnitt som vi läser och diskuterar kring. För att få största utbytet bör du räkna med att vara aktiv flera gånger i veckan och delta i diskussioner och erfarenhetsutbyten, allt via distansplattformen.

Du kommer att lära dig mer om den ideella föreningen som organisation, Årsmötets funktion, valberedningens och revisorernas roller, föreningsdemokratin och stadgans betydelse. Vi går också igenom styrelsens ansvar och uppgifter samt de olika rollerna i styrelsen, hur man skriver protokoll och mycket mer. Allt detta är meriterande inte bara i livet utan framförallt i styrelsearbeten framöver. 

För att underlätta för dig som tycker det är jobbigt att läsa mycket text finns valet att istället lyssna på inlästa inspelningar av texterna.

Start den 26/11 2018 och sedan publiceras ett avsnitt varje vecka
(den 3/12 och 10/12) och kursen avslutas den 17/1

kurs


Det bästa av allt – det kostar dig ingenting. Du som är intresserad av en styrelsepost i LHU styrelsen 2019 – du som är medlem, tränar hund och är över 6 år gammal, du som vill utveckla ditt hundintresse oavsett nivå – dig skickar vi på denna utbildning!

För att se om alla hänger med, bolla frågor med varandra och träffas ses vi dessutom två gånger där det finns internetuppkoppling, nämligen:

Hemma hos ordförande Fanny i Baggeby:
Tisdag 4e december kl 17-19
Tisdag 11e december kl 17-19

Dessa träffar är inte obligatoriska men kul och Fanny har lovat att bjuda på fika.

Välkommen!
Sista anmälan 14 november

Anmäl dig här // Ställ dina frågor här


länk till utbildningen – notera att om du anmäler dig direkt via Studiefrämjandets hemsida betalar inte LHU din kursavgift.