Vad är Agility?

IMG_9794 ludde kurs 058 U-DM_3

Agility är en hundsport för alla hundar, oavsett ras & storlek, som går ut på att ta sig genom en bana på 15-22 hinder så snabbt och felfritt som möjligt. En del hinder ska hunden hoppa över, andra ska den balansera på, några ska krypas igenom och andra springas mellan. Varje hinder har ett specifikt utförande och ska tas från rätt håll på rätt sätt. Sporten började som pausunderhållning på Storbritanniens största hundutställning Cruft’s och har sedan dess bara växt och blivit en av de största hundsporterna idag.

När man tävlar agility tävlar man i Agilityklass och Hoppklass, samt lagklasser om man vill det. I agilityklassen finns alla hinder med, till skillnad från hoppklassen där balanshinderna är bortplockade. På plan är samarbetet grunden i arbetet och föraren kommunicerar med hunden genom kroppsspråk och handtecken utan att röra hunden. Det ska gå felfritt, och det går på tid. Det enda vi kan garantera är att du och din hund kommer ha väldigt väldigt roligt tillsammans på Agilityplan!

Läs mer om sporten HÄR, eller HÄR

.. och lär dig och din hund mycket mer om sporten HÄR.

Sommarträning på Lidingö Hundungdoms planer!

Fråga oss vad du vill nedan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.